5 gyvačių rūšys pradedantiesiems augintojams

 5 gyvačių rūšys pradedantiesiems augintojams

 

Jei žavitės gyvatėmis, svajojate jas auginti namuose, tačiau neturite pakankamai žinių - ne bėda, mat išskiriamos 5 gyvačių rūšys, kurios yra idealus pasirinkimas jūsų pirmiesiems žingsniams į nuostabų ir paslaptingą gyvačių augintojų pasaulį.


Kukurūzinis žaltys ( Pantherophis guttatus ).


Kukurūzinis žaltys yra bene populiariausias namuose laikomas roplys dėl savo aktyvaus būdo ( jį labai įdomu stebėti! ), išskirtinės išvaizdos ir lengvos priežiūros. Taip pat, jį nėra sudėtinga įsigyti. Pantherophis guttatus yra gana smulkus žaltys, vis tik, dėl pomėgio karstytis, jam rekomenduojamas kiek didesnis terariumas ( bent  90 l ), su šakomis, akmenukais ir pan. Žalčiuko būste būtinai turėtų stovėti indelis su švariu vandeniu. Maitinamas gerai atšildytomis pelytėmis. Svarbu paminėti, kad Pantherophis guttatus išsiskiria itin lengvu veisimu. Taip pat, tai ilgaamžis gyvūnas ( suteikus tinkamas sąlygas, išgyvena iki 23 ir daugiau metų), tad draugystė su juo tęsis išties ilgai.


Kalifornijos karališkoji gyvatė ( Lampropeltis getula californiae ).


Kaip sufleruoja pavadinimas, Lampropeltis getula californiae yra iš Kalifornijos kilusios gyvatės. Karališkomis jos laikomos dėl sugebėjimo žudyti ir ėsti barškuoles ir kitas gyvates. Šios gražuolės yra labai populiarios pradedančiųjų gyvačių augintojų tarpe, vis tik, jei su jomis nebus pakankamai bendraujama, jos gali tapti niūrios ir užsisklendusios. Tai vidutinio dydžio gyvūnai, užaugantys iki 90 - 120 cm ilgio. Vienam individui užtenka 90 l terariumo, su tinkamu substratu (pvz, kokoso durpės, samanos) bei šildymu ( tinkamiausias variantas – šildymo kabeliai). Būtinas ir indas su vandeniu. Maitinimui rinkitės peles pritaikytas pagal gyvatės dydį – jaunikliams tiks mažos rausvos pelytės, subrendusiems individams atitinkamai reikės didesnio grobio.


Rožinė boa ( Lichanura trivirgata ).


Nors Rožinė boa ir nėra tokia populiari kaip Kalifornijos karališkoji gyvatė ar Kukurūzinis žaltys, vis tik, tai gana paklausi ir mėgiama gyvatė egzotinių gyvūnų mylėtojų tarpe. Ji yra vidutinio dydžio, užauganti iki 60 -80 cm, nors pasitaiko ir tikrų rekordininkių, kurių ilgis gali siekti net 120 cm.  Rožinė boa yra ilgaamžis gyvūnas, galintis sulaukti 25 ar daugiau metų.


Gopherio gyvatė ( Pituophis spp. ).


Gopherio arba Gofo gyvatės yra sąlyginai nebrangios ir lengvai prieinamos. Užauga iki maždaug 90 - 180 cm. Tai gana stambios gyvatės, kurios be kita ko, yra ir ilgaamžės ( gyvena 15 metų ir dar ilgiau). Kadangi Pituophis spp. yra išties nemaža, auginant ją namuose, atitinkamai reikėtų pasirūpinti ir pakankamai dideliu būstu ( bent 130 l ). Būtinas ir 5 - 8 cm substrato sluoksnis (pvz, kokoso durpės, samanos) Maitinamos, kaip ir dauguma gyvačių, įvairaus dydžio ( priklausomai nuo gyvūno stambumo) pelėmis.


Karališkasis pitonas (Python regius)


Šiuo metu, tai bene pats populiariausias augintis gyvačių mylėtojų tarpe. Karališkasis pitonas pasižymi ramiu, net droviu temperamentu, o jo priežiūra yra išties nesudėtinga. Reikėtų paminėti, kad skirtingai nuo kitų mūsų sąraše esančių gyvačių, Rutulinio pitono terariume reikėtų palaikyti šiek tiek didesnį drėgmės lygį, kadangi jo gimtieji namai yra centrinė ir vakarinė Afrika. Patelės užauga iki 90 - 150 cm ilgio, o patinukai šiek tiek smulkesni ( 60 - 90 cm ). Karališkasis pitonas gyvena išties ilgai – sulaukia 30 ir daugiau metų, tad kartą įsileidę jį į namus, turėsite draugą bemaž visam gyvenimui.

Pasidalinkite