Brazilijos juodukas (Grammostola pulchra)

Brazilijos juodukas (Grammostola pulchra)– dar vienas puikus pasirinkimas tarantulų gerbėjams ir pradedantiesiems augintojams.  Apie jo išvaizdą kalbėti lengva – tai kresnas, tvirto sudėjimo 15–18 centimetrų voras, kurio visas kūnas juodas, padengtas švelniais juodais plaukeliais. Išsinėręs Brazilijos juodukas tampa įspūdingo grožio juodu velvetu apsigaubusiu voru. Tai be abejonės paperka bet kurį tarantulų gerbėją.

Patyrę augintojai primygtinai rekomenduoja Brazilijos juodukui terariume įtaisyti medžio žievės kevalą, kokoso kiautą ar vazonėlį, kuriame voras galėtų slėptis. Nenustebkite, jei šis tarantulas visą šviesų paros laiką praleistų pasislėpęs. Tai sutemų gyvūnas.

Minimalūs terariumo parametrai turėtų būti: 35 centimetrų ilgis, 30 centimetrų aukštis ir 35 centimetrų plotis. Taip pat vorui terariume reikėtų padėti lėkštelę vandens. Substrato gylis neturėtų būti mažesnis nei 10 centimetrų. Substratui puikiai tiks kokoso durpės, kurias galima sumaišyti su purvu, kad voras galėtų išsirausti tvirtesnį urvelį. Kaip galima numanyti, šie tarantulai kilę iš Brazilijos (taip pat aptinkami ir Urugvajuje), kur vyrauja tropinis ir drėgnas klimatas – čia temperatūra svyruoja tarp 18–25oC laipsnių. Šiems vorams artimesnė maloni šiluma nei karštis, taigi ir terariume reikėtų palaikyti panašią temperatūrą. Pastoviai temperatūrai palaikyti geriausiai padės termo kabelis. Rekomenduojama drėgmė terariume turėtų būti 60–70 procentų.

Vienas įdomiausių dalykų auginant šį tarantulą yra stebėti jo valgymo ritualą. Tai yra nuožmus valgytojas. Augintojai pasakoja, kad ne vienas Brazilijos juodukas per savaitę suvalgo net 7 suaugusius svirplius! Jų apetitas sumažėja tik prieš išsinėrimą. Šių vorų racioną sudaro drugiai, svirpliai, Dubijos tarakonai taip pat galima juos palepinti pelių jaunikliais ar net nedideliu driežiuku. Jauniklius rekomenduojama maitinti maistinėmis muselėmis, o jiems augant juos supažindinti su mažais svirpliais ir nedideliais vabzdžiais.

Brazilijos juodukas yra viena ramiausių ir draugiškiausių tarantulų rūšių, pakanti augintojo klaidoms ir retai susierzinanti, taigi šis tarantulas tikrai rūpestingo ir atidaus augintojo neapmėtys plaukeliais nuo savo pilvo ir nekąs. Tai yra idealus augintinis, kuris gali pasenti kartu su šeimininku – patelės gali gyventi net iki 30 metų! Brazilijos juodukas be abejonės taps išskirtiniu jūsų augintiniu ir ypatinga puošmena kolekcijoje.

Pasidalinkite