Didžiausi tarakonai pasaulyje (Megaloblatta longipennis)

Kokia pirma mintis jus aplanko išgirdus žodį tarakonas?
Tarakonai mums visiems gerai žinomi ir pasišlykštėjimą keliantys vamzdžiai, bet ar žinojote, kad mes jiems ne ką šlykštesni? Mūsų odos paviršius jiems yra riebaluotas ir nemalonus. Patekę ant žmogaus kūno tarakonai puola praustis.
Kaip žinia, daugumai žmonių geriausiai žinomi Amerikiniai tarakonai (Periplaneta americana) ir Vokiškieji prūsokai (Blatella germanica)- rūšys prisitaikiusios gyventi prie žmogaus.

O ar kada susimąstėte, koks yra didžiausias pasaulyje tarakonas ir, kaip jis atrodo? Pristatome Megaloblatta longipennis - didžiausia gyva tarakonų rūšis, kurios ilgis gali išaugti iki 9,7 centimetro, o sparnų ilgis - iki 20 centimetrų. Šie tarakonai paplitę Peru, Ekvadore ir Panamoje.


Pagal Gineso rekordų knygą, didžiausia, kada nors fiksuota patelės iškamša rasta Akira Yokokura kolekcijoje iš Yamagata, Japonija. 97 mm ilgio ir 45 mm skersmens.
Gamtoje šie gigantai gyvena medžiuose ir puikiausiai nusileidžia ant žemės savo didelių sparnų pagalba. Dažniausiai jie minta nukritusiais ant žemės vaisiais, grybiena, pūvančia mediena. Norint sukurti palankesnes sąlygas terariume, galite naudoti lianas bei įvairių dydžių medieną.
Megaloblatta tapo labai populiariu augintiniu namuose. Kalbant apie jų mitybą nelaisvėje, reikėtų paminėti, kad ji turėtų būti subalansuota. Dėl to siūlome naudoti Repashy , Necton maisto papildus. Svarbu paminėti, jog šių tarakonų mityboje turėtų būti gausu vaisių. Jų mėgstamiausiais delikatesas - mangai ir bananai. Taip pat galima duoti ir kačių, šunų ar žuvų sauso ėdalo, tačiau stenkitės nepadauginti. Kai kurie gigantiškų tarakonų augintojai, dalinasi savo patirtimi, kuomet naudojant specialų pincetą, mažais gabalėliais duodama žalia mėsa (pvz: vištos širdis).

Sėkmingiausiai šios rūšies tarakonai dauginasi drėgnose durpėse. Dirbtinai dauginant, reikėtų pasistengti atkurti šią, jiems reikalingiausią terpę. Labai svarbu, kad šalia durpių vyrautų tam tikras samanų kiekis, tam, kad tarakono patelė jaustųsi saugiau slėpdama palikuonis.

Kaip žinia, kiaušinėlius su būsimaisiais gigantais, patelės išstumia iš savo kūno lyg, jau pripildytą konteinerį. Kokono pavidalo apvalkalas palaiko pakankamai maistinių medžiagų, kad tarakoniukai sėkmingai vystytųsi ir augtų.
Tokie milžiniški tarakonai gali pasirodyti neapsakomai baisūs, vien pagalvojus, tačiau jie sulaukia vis daugiau simpatijų ir dėmesio.

Pasidalinkite