Pringles voras (Araneus Mitificus)

Voras Araneus Mitificus, kitaip dar vadinamas sodo voru panašiu į inkstus (kidney garden spider angl.) , blyškusis voras arba Pringles-žmogus voras. Leiskite atspėsiu, keisčiausias yra paskutinis įvardintas šio voro pavadinimas, ar ne?
Pringles ir vorai, rodos visiškai nesusiję vienas su kitu, tačiau „Kellogg“ priklausantis prekės ženklas siekė, kad voragyvių bendruomenė pripažintų jį, kaip Pringles vorą.
Priežastis, pasak užkandžių gamintojo, yra ta, kad jis neįtikėtinai panašus į ūsuotąjį logotipą. “1968m. pasaulis buvo supažindintas su, jau ikona tapusia, Pringles skardine ir logotipu, tačiau mažai žinojome, kad tarp mūsų yra būtybė, kuri nesąmoningai skleidė Pringles meilę“, –pranešime spaudai sakė Mauricio Jenkinsas, „Pringles“rinkodaros vadovas JAV.
 

Internetinę peticiją dėl pavadinimo pakeitimo pasirašė kiek daugiau nei 1000 žmonių. Voragyvių bendruomenei oficialiai pripažinus voragyvio ir logotipo panašumą, „Pringles“pasižadėjo - pirmiesiems 1500 pasirašiusiųjų padovanos 1500 nemokamų skardinių, skirtų švęsti naująjį voro vardą. Remiantis „Nature World News“, Araneus mitificus voras gavo šį pavadinimą nuo 1886 m. ir yra kilęs iš Pietryčių Azijos. Šią vorų rūšį pirmą kartą paminėjo prancūzas Eugène Simonir pavadino Epeira mitifica.
Kalbant apie araneus mitificus išvaizdą, negali nepastebėti kokie išskirtinai žavingi yra šie voriukai. Patelės užauga iki 6–9 mm. Patinai yra mažesni ir siekia tik 3–5 mm ir paprastai yra mažiau spalvingi nei patelės. Pilvas yra rutulio formos ir padengtas švelniais plaukeliais. Nugaros paviršius padengtas baltais ir juodais raštais. Priekinė kūno dalis paprastai turi plačią juodą juostą. Per vidurį išsidėstęs didelis inksto formos žymėjimas, iš kurio ir kilo pavadinimas (angl.: kidney garden spider). Iš karto po juo yra dvi nedidelės, bet ryškios juodos duobelės. Užpakalinėje pusėje yra keletas neryškių, smulkesnių kūno žymėjimų. Šie ženklai voro galinėje dalyje kartais net primena žmogaus veidą.
Araneus mitificus gali būti įvairių spalvų: rausvos, gelsvos arba žalios spalvos. Šie vorai turi aštuonias akis, išdėstytas dviejose išlenktose eilėse. Priekinė akių eilė yra didesnė ir labiau išlinkusi nei užpakalinė. Kojos pakankamai stiprios ir ilgos. Jos būna rausvos, gelsvos, šviesiai žalios iki rusvos spalvos.

Tinklus voro patelė sukuria rutulinės formos. Voras nesukoncentruoja savo tinklo į patį vidurį , o atvirkščiai, pastato šilku išklotą šventovę lapo pakraščiuose. Patinai taip pat kuria rutulinius tinklus, dažnai šalia patelių. Jų tinklai paprastai yra mažesni.Araneus mitificus yra paplitę Pietų, Rytų ir Pietryčių Azijoje; į vakarus nuo Pakistano ir Indijos, į šiaurę link Kinijos ir Japonijos ir į pietus link Filipinų, Papua Naujosios Gvinėjos ir Australijos. Juos dažniausiai galima sutikti soduose ir žemoje augmenijoje. Jie dažnai kuria savo tinklus tarp krūmų.

Pasidalinkite