Raudongalvis tarakonas (Oxyhaloa deusta)

Įdomūs faktai:

  • Tarakonai yra žinomi už savo sugebėjimą prisitaikyti prie įvairių sąlygų, todėl tai jiems padėjo išgyventi ilgą laiką. Mokslininkai mano, kad tarakonai atsirado anglies eroje, daugiau nei prieš 280 milijonų metų.
  • Tarakonai yra viena iš labiausiai žinomų ir labiausiai šmeižiamų iš visų vabzdžių rūšių. Yra žinoma, kad tik apie 30 rūšių gyvena kartu su žmonėmis.
  • Tarakonai veisiasi labai greitai, todėl palikuonių atsiveda dideliais kiekiais. Kartais tarakonų patelės gali daugintis ir be patino. Tai buvo pastebėta su tam tikromis rūšimis, tokiomis kaip amerikiniai tarakonai. Šis procesas žinomas kaip partenogenezė. (Partenogenezė – viena iš nelytinio dauginimosi formų, kai organizmas išsivysto iš neapvaisintų kiaušialąsčių.)
  • Japonijos mokslininkai išsiaiškino, kad tarakonus galima dresuoti (na, kondicionuoti) panašiais būdais, kaip Pavlovas kondicionavo savo šunis. Sujungus malonius kvapus prieš pat vaišinant tarakonus skanėstais. Pastebėta, kad eksperimentinių tarakonų antenos aptikusios vieną iš netoliese esančių kvapų, reaguodavo išleidžiant seilių sekretą.
  • Kaip ir kitus kenkėjus, kai kuriuos tarakonus vilioja alkoholiniai gėrimai, įskaitant alų. Gėrime esantis cukrus ir apyniai gali privilioti juos į jūsų namus. Tarakonai taip pat mėgsta trupinius ir kitus skanėstus arba išsiliejusius gėrimus.
  • Tarakonai dažnai palieka cheminių medžiagų pėdsakus savo išmatose. Kiti tarakonai seka šiuo taku ieškodami maisto ir vandens, o tai leidžia jiems rasti vienas kitą ir galiausiai sukurti būrį.


Šį kartą norime jums papasakoti apie ypatingos išvaizdos raudongalvį tarakoną (Oxyhaloa deusta). Nelaisvėje šis tarakonas yra labai vaisingas. Šio tipo tarakonai tinka tinka tiek laikyti kaip egzotinį augintinį, tiek veisti kaip pašarą daugeliui kitų gyvūnų. Suaugę ir vyresni tarakonai yra paslaptingos tamsios slyvos spalvos su rausvai oranžinėmis galvomis. Elytros yra padengtos ilgais, išlenktais plaukais (matomi gerai padidinus iš šono). Suaugę gyvūnai skleidžia apsauginį kvapą, labai primenantį česnakinės duonos kvapą. Šios rūšies auginimo moto būtų - drėgmė su gera ventiliacija ir gausybė slėptuvių !

Pastogei geriausia dėti šviesius žievės gabalus, kurie keliais sluoksniais dedami vienas ant kito. Galite įdėti mažas šakas. Supuvęs beržo kamienas, taip pat tinka kaip pastogė. Tarakonai greitai apsigyvena medienoje, kuria maitinasi. Raudongalvius tarakonus reikia maitinti įvairiais vaisiais, daržovėmis, duona. Tarakonas puikiai bėga ant stiklo, todėl reikalingas vazelino barjeras.

Patelė išauga iki 1,7 cm ilgio, o patinas iki 1,4 cm. Skrydžio sugebėjimai: negali skristi. Gimimo būdas: Kiaušidės. Priežiūros lygis: Vidutinis. Reikalavimai temperatūrai: 23-31 laipsnių pagal Celsijų. Oro drėgnumas: drėgnas su gera ventiliacija. Pagrindo drėgnumas: sausas. Mėgstamiausias maistas: Šunų maistas.

Pasidalinkite