Storauodegis geltonasis skorpionas (Androctonus australis)

Šis skorpionas yra vienas iš agresyviausių, nervingiausių bei žmogui pavojingiausių skorpionų. Jo nuodai yra mirtini, žmogus gali numirti per 2 valandas nuo įgėlimo (kiekvienais metais užregistruojama apie pora mirčių). Šio skorpiono negalima laikyti pradedantiesiems bei mėgėjams.

Šiame straipsnyje noriu Jums papasakoti apie skorpioną vardu Androctonus australis. Apie jo priežiūrą, kas galėtų jį auginti, kaip maitinti, kur auginti.

Labai daug žmonių pirma nusiperka gyvūną, o po to ieško apie jį informacijos. Tad perskaitę gali sužinoti, kad įsigijo gyvybei pavojingą augintinį. Prisiminkite, kad pirmiausia turėtumėte pasidomėti, o tik po to pirkti. Taip pat rekomenduojame pirkti tik iš oficialių parduotuvių, nes interneto platybėse galima įsigyti visko – netgi žmogui pavojingų gyvių.

Šis skorpionas yra aktyvus naktį. Tamsiu paros metu išlenda iš savo slėptuvės ir keliauja ieškoti grobio. Mėgsta slėptis, rausti urvelius.

Androctonus australis užauga iki 12 cm ilgio. Gyvena apie 6 metus. Jį galima sutikti Afrikoje ir Azijoje. Dar žinomas kaip storauodegis geltonasis skorpionas. Įdomu yra tai, kad šiuos skorpionus galima auginti nedidelėmis kolonijomis, bet turi būti pakankamai slėptuvių ir pakankamai maisto, nes kitaip jie gali suėsti vienas kitą.

Norint jį auginti namie, Jums reikės terariumo, kurio dydis 30x30x30. Terariumas turėtų atsidaryti iš viršaus. O po kiekvieno atidarymo reikia nepamiršti jį sandariai uždaryti. Terariumo dugne turi būti gruntas – smėlis, durpės, galima jas pamaišyti. Ne mažiau 10 cm, kadangi skorpionai mėgsta raustis. Taip pat nepamirškite įdėti keletą slėptuvių, tai sumažins Jūsų augintinio agresiją. O jeigu gyvens ne vienas skorpionas, tai nebus kanibalizmo atvejų.

Terariume turite palaikyti temperatūrą apie 28-30 laipsnių šilumos; drėgmė turi būti 50-60 procentų. Nelaistykite durpių, o jas apipurškite, ir tik tą vietą, kur yra jo girdykla.

Bėdų su maistu neturėtų būti. Ėda viską, kas yra už jį mažesnis. Mažus skorpionus maitinkite kas 2-3 dienas, na o paaugusius – 1 kartą per savaitę. Maitinkite tarakonais (tinka įvairios rūšys – marmuriniai, dubijos, madagaskaro), zoofobusais, lervomis, svirpliais.

100 dienų po apvaisinimo gimsta apie 30-60 skorpionų. Iki ketvirto nėrimosi, būtina mažus skorpionus laikyti 30 laipsnių šilumos temperatūroje.

Pasidalinkite