Čilės rožė (Grammostola rosea)

Jeigu įdėmiai skaitote mūsų straipsnius, tai tikriausiai pamenate Grammostola pulchripes tarantulą? Tai gi, skaitydami apie Grammostola rosea galite rasti labai daug panašumų su pulchripes, o taip pat ir su visais grammostola rūšies tarantulais. Na, bet žinoma, vienareikšmiškai rosea tikrai nurungia savo išskirtine išvaizda. Tik pasižiūrėkite, koks žavingas bei akį traukiantis yra šis tarantulas! Rodos, lyg kas nors jam būtų uždėjęs ružavas pukuotas tapkutes ir išleidęs dalyvauti gražiausio tarantulo rinkimuose. Galimai, dėl šios priežasties Grammostola rosea ir yra toks populiarus bei mėgstamas augintinis merginų tarpe.

Grammostola rosea yra ramaus charakterio, pasižymi pakantumu bei ištverme. Juk gražuoliams nereikia įrodinėti kokie jie greiti, nuostabūs ar kaip kitaip viršesni. Jie tiesiog pukuoti.

Tarantulai tikrai turi savo fanų klubą, ypač šis Čilės tarantulas gražuolis. Fanai dažnai dalinasi savo pasakojimais apie Rosea auginimą bei priežiūrą. Daugelis skundžiasi dėl nepatogumo tvarkant tarantulo terariumą bei patiriant nemalonias reakcijas ant odos po kontakto su voru.

Nors dėl šio tarantulo nuodų žmonės stipriai nenukenčia, tačiau galimos įvairios alerginės reakcijos. Todėl su šiais tarantulais rekomenduojama elgtis atsargiai!!!

Visgi, šis nuodas yra mirtinas tik tarantulo grobiui. Jeigu koks bimbinėjantis svirplys laiku nepastebės atakos, kaip mat taps svirpliena. Mat, tarantulo nuodai veikia kaip virškinimo skystis, kuris sumedžiotą svirplį paverčia maistinga bei sultinga sriuba. Paveikti savo grobį šie tarantulai geba ne tik per nuodus. Jie taip pat naudoja savo plaukelius, kurie dažniau veikia kaip apsauga nuo didesnių užpuolikų. Kai šie maži plaukeliai paleidžiami į orą, jie patenka į užpuoliko gleivinę, apsunkina kvėpavimą ir tokiu būdu sutrikdo gyvūno funkcijas. Žmonėms šie plaukeliai jaustusi panašiai į bitės ar dilgėlės gėlimą. Na, bet jeigu kada esate susidūrę su stiklo vatos paketais, tai tikrai žinote TĄ jausmą!

Įspėjimas!!!

Jeigu esate alergiški šio tarantulo nuodams, pasėkmės gali būti rimtesnės nei paprastas sudirginimas. Dėl to, pastebėjus rimtesnius simptomus kaip: kvėpavimo ar regos sutrikimai, galvos svaigimas, skausmas ar kiti nerimą keliantys simptomai, reiktų kreiptis skubios medicininės pagalbos.

Pasidalinkite ir jūs savo istorijomis apie Čilės rausvaja rožę Grammostola rosea priežiūrą bei pasakojimais, kaip sekasi kovoti su tarantulo plaukelių sukeliamomis reakcijomis.

Tarantulų augintojai pastebi, jog būna laikotarpis, kuomet rodos, kad su augintiniu kažkas negerai. Gal jis serga, ar per daug privalgė? Vis gi, nėra ko nerimauti, viena dažniausių priežasčių, dėl kurių voras nesielgia kaip įprastai, yra jo nėrimosi periodas. Procesas bei simptomai prasideda žymiai anksčiau negu pats nėrimasis. Keletą savaičių prieš išsinerdamas, voras augina naują odos sluoksnį. Šiuo laikotarpiu jis sulėtėja, mažiau arba visai neėda. Kartais ima pinti daugybę voratinklių. Jei vieną dieną jums pasirodys, kad jūsų tarantulas negyvas, guli užvertęs kojas. Tiesiog palikite jį ramybėje ir stebėkite procesą.

Renkantis terariumą reikėtų, kad jis būtų bent trigubai ilgesnis už voro kojų ilgį. Būdami dykumų gyventojai, šie tarantulai yra ganėtinai atsparūs ir nėra labai jautrūs karščio svyravimams; šiltos dykumos dienos ir šaltos dykumų naktys yra jų laukinės buveinės norma. Todėl jie jausis tikrai laimingi, jeigu savo terariume gyvens maždaug 25–30 °C temperatūroje.

Nepaisant jų gynybinių funkcijų, šiuos gyvūnus vis dar gana lengva prižiūrėti. Jeigu norite augintinio, kuriam nereikia daug vietos ar dėmesio, tuomet tikrai siūlome rinktis šį tarantulą. Suplanuokite keletą valandų per savaitę skirti šėrimui ir buveinių priežiūrai, o tada tiesiog mėgaukitės stebėdami šį įdomų gyvūną.

Dienos klausimas: Jeigu jums reikėtų rinktis vieną iš žemiau pavaizduotų Grammostola rūsių, kurią pasirinktumėte?


Pasidalinkite